Tarih: 11.12.2020 11:47
"Eski günler" denebilecek bir dönemde, karbüratör motora hava ve yakıt karışımı eklemek için tercih edilen teknolojiydi. Bununla birlikte, dünya çapında daha sıkı emisyon sınırlarının getirilmesiyle, üreticiler bu karışımı sunmanın daha iyi bir yolunu bulmak zorunda kaldı. Daha verimli karbüratörlerin geliştirilmesi uygun maliyetli olmamıştır. Bu nedenle, yakıt enjeksiyonuna geçme kararı bir sonraki mantıklı adımdı. Bu, daha karmaşık sistemleri ortaya çıkardı ve bugünün yakıt enjeksiyonu, araca güç sağlamak için her damla yakıttan en iyi şekilde yararlanmak için sofistike bilgisayar sistemleri ve astronomik yakıt basınçları kullanıyor. Yakıt enjeksiyonunun karbüratörlerden "daha yeni" bir teknoloji olduğu teorisi aslında yanlıştır. Yakıt enjeksiyonu 1900'lerin başından beri oldukça kolay bir şekilde mevcuttur. Bu ilk olarak 1950'lerde Alman şirketi Bosch tarafından yapıldı. Mekanik bir enjeksiyon pompasıyla, karbüratörden yakıtı emmek için motor vakumuna güvenmek yerine, yakıt motora bir enjektör aracılığıyla pompalandı. Bu, güç ve verimliliği artırdı ve yakıt enjeksiyonunun en popüler yakıt dağıtım şekli haline gelmesinin yolunu açtı.
Yakıt Enjeksiyon Sistemi Nasıl Çalışır?
Yakıt deposundan başlayarak, ilk büyük fark, karbüratörlü bir arabadan daha yüksek basınçlı bir yakıt pompasının kullanılmasıdır. Bu pompa, yakıtı, yakıt hatları ve yakıt filtresinden motora pompalar ve daha sonra yakıt dağıtım borusuna ulaşır. Yakıt rayı, adından da anlaşılacağı gibi, yakıt enjektörlerini ve ihtiyaç duyulan yakıt miktarını düzenleyen yakıt basınç regülatörünü barındırır.
Yakıt Sistemi Fiyatları
Yakıt sistemi fiyatları, hem eşdeğer hem de orijinal yakıt sistemi parçaları için farklılık gösterir. Yakıt sistemi fiyat listesi günlük döviz kuruna göre güncellenir. Bu sayfada listelenen yakıt sistemi parçaları, üretici ve ithalatçı garantisi kapsamındadır. Bir partikül akümülatörümüz ve bir yakıt soğutucumuz mevcuttur.