Yakıt Deposu Ve Şamandıra Nedir? Ne İşe Yarar?
Yakıt Deposu
Yakıt depoları metal veya plastikten yapılmıştır. Metal tanklar durumunda, tankı oluşturmak için damgalı çelik veya alüminyum levhalar birbirine kaynaklanır. Plastik kalıplanmış polietilen tanklar daha karmaşık şekiller alabilir ve akslar ve / veya egzoz sistemleri etrafına yerleştirilebilen bir tank oluşturmak için çok uygundur. Daha yapılandırılmış ekipmanla, plastik tanklar daha fazla çarpışma güvenliği ve daha iyi alan kullanımı sağlar. Yakıt deposu, araçtaki yakıt doldurma noktasına giden bir tüpe sahip olacaktır. Ayrıca tankın üst kısmında en az bir adet havalandırma valfi veya taşma valfi bulunmalıdır.
Yakıt deposu aracın alt tarafına takılacak ve vidalanacaktır.
Yakıt depolarının çoğu arka aksın önünde bulunur. Bu, tankın aracın buruşma bölgelerine (bir kaza sırasında enerjiyi emmek üzere tasarlanmış araçların ön ve arkasındaki alanlar) girmesini önlemek içindir. Hepsi artık arabanın yan tarafında bulunuyor. Yakıt doldurma kapağı, yakıt deposunun önemli bir parçasıdır ve yakıt sistemini iyi çalışır durumda tutmaya yardımcı olduğu için iyi durumda olmalıdır.
Yakıt Deposunun Değiştirilmesi Gerektiğini Gösteren Belirtiler- -Sızıntı
- -Pas
- -Hasar
- -İçeride temizlenemeyen kirler
Yakıt Deposu Nasıl Değiştirilir?
Depodan yakıt boşaltılır. Depoya giren ve çıkan tüm yakıt hatları çıkarılır. Yakıt deposu çıkarılır ve yenisi takılır. Kayışlar ve cıvatalar yeniden takıldı ve sıkıldı. Yeniden bağlanan yakıt hatları. Depo doldurulur. Sızıntı kontrolü tamamlandı.
Yakıt Şamandırası
Şamandıra, bir yakıt deposundaki sıvı miktarını ölçmek için kullanılan bir ekipmandır.
Yakıt Şamandırası Arıza Belirtileri Nelerdir ?
Yakıt ölçüm sistemindeki olası sorun kaynakları şamandıra, gösterge paneli ve iletim kablolarıdır. Şamandıranın neden olabileceği hataları aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.
Yakıt Göstergesinde Tutukluk : Bu en yaygın durumdur. Yakıt göstergesi, yakıt seviyesinden bağımsız olarak hiç hareket etmiyor.
Yakıt Göstergesinde Kısmi Hata : Yakıt göstergesi, göstergenin yalnızca belirli aralıklarında çalışır. Örneğin, dolu depo yarıya düşene kadar sorunsuz ölçülür, gösterge yarıda kalır. Seviye bir çeyreğin altına düştüğünde ölçüm tekrar doğru değerle devam eder. Bu tür hatalar kullanımla birlikte hızla artmaktadır. Ekran hatası nedeniyle takılıp kalmamak için arızayı ihmal etmemenizi tavsiye ederiz.
Yakıt Göstergesinin Araç Konumuna Göre Değişimi : Yakıt göstergesi, depo seviyesi yarıdan az olduğunda küçük bir sapma ile yanlış değerleri ölçebilir. Ancak bu değerler arasında kolaylıkla fark edilebilecek büyük bir fark varsa şamandıranın hatalı olduğu söylenebilir.
Yakıt Göstergesinin Hatalı Çalışması : Bu, aracın deposu dolduktan kısa bir süre sonra düşük yakıt uyarısı vermesi veya aracın yakıt deposunun dolu olduğu uyarısının verilmesi durumudur.
Yakıt Deposu Ve Şamandıra Fiyatları
Yakıt deposu ve şamandıra fiyatları, hem eşdeğer hem de orijinal yakıt deposu ve şamandıra parçaları için farklılık gösterir. Yakıt deposu ve şamandıra fiyat listesi günlük döviz kuruna göre güncellenir. Bu sayfada listelenen yakıt deposu ve şamandıra parçaları, üretici ve ithalatçı garantisi kapsamındadır. Stok listemizde yakıt deposu, benzin şalteri, benzin deposu, yakıt kapağı kilidi bulunmaktadır.